Ukusan pileći rižoto

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
08/10/2019
"Da donesu tanjire svi koji žele porciju našeg aromatičnog rižota "
Priprema35 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno155 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite kosti piletu i stavite ih da se kuvaju zajedno sa jednim strikom celera, glavicom luka i jednom šargarepom. Začinite solju i biberom i kuvajte oko 90 minuta na umerenoj vatri.

U međuvremenu sklonite kožu piletu. Isecite na sitno preostali celer, luk i šargarepu. Zagrejte maslinovo ulje i zapržite povrće. Dodajte pileće meso i dinstajte 5 minuta.

Sipajte vino i kuvajte dok ne ispari. Dodajte oljušten i izgnječen paradajz, začinite solju i biberom. Stavite poklopac i dinstajte 20 minuta dok s vremena na vreme sipate po malo bujona.

Dodajte pirinač, sipajte vruć bujon i kuvajte dok se bujon ne apsorbuje. Nastavite da sipate po malo bujona, kuvajući još oko 20 minuta. Sklonite s vatre, dodajte maslac i parmezan.

Pospite peršunom i servirajte rižoto.

Još recepata za rižoto: Rižoto sa belim vinom i pečurkama, Rižoto sa šunkom i pečurkama, Kari rižoto, Rižoto sa svinjetinom, Rižoto sa piletinom i pečurkama, Zeleni rižoto, Milanski rižoto, Rižoto sa šunkom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar