Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Ukusan rižoto sa morskim plodovima

Ukusan rižoto sa morskim plodovima

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Ukusan rižoto sa morskim plodovima1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"A da li si uopšte jeo rižoto, ako nisi probao do sad ovaj rižoto od plodova mora"

Potrebni sastojci

  • ulje - 4 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 225 g, arborio
  • belo vino - 105 ml
  • bujon - 1, 5 litara, riblji
  • morski plodovi - 350 g, miks (škampi, lignje, školjke)
  • kora limuna - od 1/2 komada
  • paradajz pire - 2 kašike
  • peršun - 1 kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u šerpi i zapržite luk i beli luk. Dodajte pirinač i promešajte.

Dodajte vino i dinstajte, mešajući nekoliko minuta dok se tečnost ne apsorbuje.

Dodajte 150 ml vrućeg bujona i kuvajte dok se ne apsorbuje.

Dodajte još 150 ml i nastavite tako dok ne ostane pola bujona.

Dodajte morske plodove i kuvajte 2-3 minuta. Izvadite školjke koje se nisu otvorile.

Dodajte preostali bujon i dinstajte dok se ne apsorbuje. Pospite korom limuna, pireom i peršunom, začinite solju i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: