Način pripreme
Izvadite kosti piletu i stavite ih da se kuvaju zajedno sa jednim strikom celera, glavicom luka i jednom šargarepom. Začinite solju i biberom i kuvajte oko 90 minuta na umerenoj vatri.
U međuvremenu sklonite kožu piletu. Isecite na sitno preostali celer, luk i šargarepu. Zagrejte maslinovo ulje i zapržite povrće. Dodajte pileće meso i dinstajte 5 minuta.
Sipajte vino i kuvajte dok ne ispari. Dodajte oljušten i izgnječen paradajz, začinite solju i biberom. Stavite poklopac i dinstajte 20 minuta dok s vremena na vreme sipate po malo bujona.
Dodajte pirinač, sipajte vruć bujon i kuvajte dok se bujon ne apsorbuje. Nastavite da sipate po malo bujona, kuvajući još oko 20 minuta. Sklonite s vatre, dodajte maslac i parmezan.
Pospite peršunom i servirajte rižoto.
Još recepata za rižoto: Rižoto sa belim vinom i pečurkama, Rižoto sa šunkom i pečurkama, Kari rižoto, Rižoto sa svinjetinom, Rižoto sa piletinom i pečurkama, Zeleni rižoto, Milanski rižoto, Rižoto sa šunkom.