Ginis kolač sa aromatičnim čokoladnim kremom

11/10/2019
"Dodajemo i prstohvat ljubavi - zato je i rezultat takav - veličanstven "
Priprema80 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za kolač
  • crno pivo - 200 ml, Ginis
  • maslac - 70 g
  • šećer - 150 g
  • kakao - 60 g čistog, u prahu
  • jaja - 2 komada
  • kisela pavlaka - 140 g
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 1 kesica
  • Za svetli čokoladni sloj
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • čokolada - 200 g, mlečna
  • Za poslednji sloj
  • pavlaka - 200 ml, tečna
  • čokolada - 200 g lepe crne čokolada sa 75% kakaa
  • marmelada - 1 teglica marmelade od pomorandže
  • banane - 1 - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo je poznati Ginis kolač.

U šerpi zagrejemo pivo i maslac dok se ne istope. Skinemo sa vatre i dodamo šećer i kakao, lepo promešamo.

Viljuškom umutimo jaja zajedno sa pavlakom i to sve dodamo u smesu sa kakaom. Na kraju dodajemo brašno s praškom za pecivo i vanilom.

Stavimo u tepsiju i pečemo na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Ostavimo da se ohladi.

Zagrejemo pavlaku i dodamo čokoladu. Sklanjamo sa vatre i mešamo dok se ne stopi s čokoladom.

Stavljamo u frižider da se prohladi, mešajući s vremena na vreme. Kad se ohladi, mikserom ga mutimo dok se ne dobije sipkav i gust krem.

Zagrejemo pavlaku i dodajemo čokoladu - mešamo tok se ne istopi i ostavljamo da se ohladi. To je tzv. ganaš.

Strukturiranje čokoladnog slatkiša: Već ohlađen Ginis kolač premažemo marmeladom od pomorandže. Odozgo ređamo banane narezane na kolutove. Nakon toga stavljamo umućenu mlečnu čokoladu sa pavlakom. I na kraju izlivamo ganaš krem. Ostavljamo u frižider da se ohladi.

Da utvrdimo, sve ovo se pravi u pravougaonom kalupu. Kada se ohladi, sečemo na kocke i ukrašavamo umućenom slatkom pavlakom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar