Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom

Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Dinstano ovčije meso sa kiselim kupusom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Klasika svinjetina sa kupusom sreće svog dostojnog protivnika u obliku ove neverovatne ovčetine"

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 600 g, bez kostiju
  • kiseli kupus - 400 g, listovi
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • celer - 1 parčence
  • luk - 1 glavica, crni
  • beli luk - 2 čena
  • peršun
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ovčije meso pretvorite u porcije na parčiće po 150 g svako. Isecite šargarepe i celer na tanke parčiće i špikujte meso, stavite ga u posudu i dodajte sitno isečen luk, peršun i istucan beli luk. Pospite alevom paprikom i promešajte. Ostavite da se začini 3-4 sata na hladnom mestu.

U nekoliko listova kupusa uvijajte svako parče mesa i dodajte deo smese od povrća.

Dobijene sarme poređajte u namazanu posudu za pečenje i pokrijte sa još listova kupusa koji će ih sačuvati da ne izgore.

Dolijte malo vode u posudu i ispecite jelo u zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: