Način pripreme
Špagete se kuvaju do stepena al dente i raspoređuju se u namazanu tavu. U međuvremenu pravimo nadev. Za njega blanširamo brokoli, karfiol, zelene paprike i šargarepe u posoljenoj vodi na oko 5 minuta. Kuvamo pečurke i grašak otprilike desetak minuta.
Nakon toga prelazimo na spremanje sosa od paradajza. Za njega treba da propržimo narezan luk, nakon čega dodajemo rendane paradajze. Čim smesa počne da vri stavljamo još začina i pečene crvene paprike.
ČIm smo rasporedili špagete po tavi, na njih stavljamo začine - Među njih stavljamo i topljeni sir u parčićima. Stavljamo polovinu od paradajz sosa na špagete i stavljamo grašak, zelene paprike, šargarepe i pečurke.
Pospemo začinima.
Odozgo stavljamo sloj kačkavalja za tost. Posle ređamo brokoli i karfiol. Zalivamo izdvojenom količinom sosa od paradajza. Tako napravljeno jelo stavljamo u zagrejanu rernu i pečemo oko desetak minuta.
U međuvremenu počinjemo da pravimo bešamel sos. Zagrevamo mleko na ringli i od njega odvojimo mali deo u koji sipamo brašno i umućena jaja. Dobro umutimo i dodamo u zagrejano mleko.
Neprestano mešamo da ne zagori. Čim smesa postane gusta, sklanjamo sa ringle. Dodajemo margarin i ponovo mešamo. Kada se ohladi stavljamo topljeni sir i izrendani parmezan.
Gotovim sosom dobro zalijemo jelo i ostavimo ga da se zapeče na oko 35 minuta uz uključen gornji grejač.