Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane masline»Turšija sa zelenim maslinama

Turšija sa zelenim maslinama

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Turšija sa zelenim maslinama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Za one koji su izabrali masline, ali ne znaju kako tačno da ih spreme - isproban recept"

Potrebni sastojci

  • masline - 5 kg, sveže, zelene
  • so - 1 šolja
  • limun - 1 1/2 šolja, sok
  • voda - 12 šolja
  • ljute paprike - 250 g crvene + 100 g zelene
  • limun - 1 kg
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 3 - 4 glavice
  • ruzmarin
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite na svakoj maslini tri razreza od vrha do vrha oštrim nožem. Tako napravljene masline se stavljaju u duboku posudu i prelivaju se vrelom vodom. Voda im se menja sa hladnom svaki dan dok se ne otlloni njihova prirodna gorčina.

Nakon toga se ocede, pomešaju se sa zelenim ljutim paprikama isečenim na kolutove, blago rascepljenim crvenim ljutim paprikama i limunom isečenim na kocke zajedno sa korom.

Prelivaju se smesom od vode, soka od limuna i soli, pritiskaju se tanjirom da ne isplivaju i ostavljaju se nedelju dana na hladnom mestu.

Nakon toga se poređaju u tegle, pri čemu se između njih stavljaju čenovi belog lika i grančice ruzmarina. Prelivaju se maslinovim uljem i čuvaju se na hladnom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Niste rekli koliko dugo se menja voda da bi odgorcale.
26.10.2021 12:18