Način pripreme
Oljuštite krompir, operite ga, isecite na krugove i stavite da se skuvaju u posoljenoj vodi, ali da ne budu skroz gotovi.
Ako koristite zamrznut grašak, skuvajte ga takođe. Grašak iz tegle treba da se samo isplakne.
Nauljajte posudu za pečenje i poređajte red krompira, odozgo pospite grašak i sir i poređajte tako do kraja, završavajući sa krompirom.
Između redova posipajte so, biber i nanu. Prelijte gratin umućenim jajima i mlekom i stavite da se peče. Kada je skoro gotov, dodajte odozgo tanke kriške kačkavalja i zapecite dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Po želji jelu mogu da se dodaju kocke isečena šunka ili druga kobasica.
Probajte još: Gratin od krompira, Jednostavan gratin, Gratin sa povrćem, Gratin sa sirom i kačkavaljem, Gratin od pavlake.