Način pripreme
Oljuštite i isecite na kocke krompir, šaragrepu, paškanat, luk i paradaju.
Brokoli operite i razdelite na velike ružice, da se skuvaju ravnomerno sa ostalim povrćem i da se ne raskuvaju.
Operite i isecite na parčiće i struk celera i čen belog luka, a peršun iskidajte.
Pokrijte povrće vodom i svežim mlekom. Ako koristite svež grašak stavite i njega, a ako imate takav iz konzerve dodajte ga tek na kraju. Izaberite mladi i krhak, da bude krem supa maksimalno glatka.
Začinite solju i biberom i kuvajte pod poklopcem supu od povrća 25 minuta.
U izdinstano povrće stavite malo maslaca i maslinovog ulja i pasirajte u gladak krem. Ako je gust razredite sa još malo mleka ili vode, a može i tečnom nisko masnom pavlakom za kuvanje.
Servirajte krem supu od brokolija i graška vruću, pri čemu svaku porciju pospete aromatičnim maslinovim uljem.
Prijatno!