Sos Čimičuri

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18762
14/10/2019
"Uopšte nije teško da pripremite ovaj aromatični sos, koji će naglasiti ukus svakog mesa, koje ste pripremili "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • peršun - 2 veze
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk - 1 velika glavica
  • maslinovo ulje - 180 ml
  • sirće - 90 ml
  • ljuta tucana paprika - 1 kašika, čili
  • so - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite peršun, mladi luk i beli luk.

Stavite sve u blender ili multipraktik, dodajte maslinovo ulje, sirće, čili, papriku, so, origano i izblendujte sve.

Na kraju dodajte i vodu i ponovo izblendujte.

Sos Čimičuri možete da koristite da marinirate piletinu, teletinu ili da ga dodajte u sendviče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar