Sos Karbonara

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
380
11
489
Sos Karbonara
15/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
"Originalni recept za sos, na kojem se bazira italijanska kuhinja"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • slanina - 150 g
  • vino - 2 - 3 kašike
  • jaja - 2 - 3 komada
  • pavlaka - 100 ml, za kuvanje
  • so
  • biber
  • parmezan - 60 g, rendan, ili kačkavalj
* merne jedinice

Način pripreme

Propržite sitno iseckan luk, beli luk i slaninu u malo zagrejanog ulja.

Sipajte 2-3 kašike belog vina, posolite i pobiberite. Umutite pavlaku sa jajima i uz neprestano mućenje žicom sipajte u tiganj.

Mešajte, dok se sos malo ne zgusne. Dobijenom Karbonara sosu dodajte prethodno skuvane špagete i narendan parmezan.

Možete dodati i malo pečuraka tokom prženja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: