Sos Čimičuri

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Sos Čimičuri2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Uopšte nije teško da pripremite ovaj aromatični sos, koji će naglasiti ukus svakog mesa, koje ste pripremili"

Potrebni sastojci

  • peršun - 2 veze
  • mladi luk - 1 veza
  • beli luk - 1 velika glavica
  • maslinovo ulje - 180 ml
  • sirće - 90 ml
  • ljuta tucana paprika - 1 kašika, čili
  • so - 2 kašičice
  • origano - 1 kašičica
  • voda - 1 šolja, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite peršun, mladi luk i beli luk.

Stavite sve u blender ili multipraktik, dodajte maslinovo ulje, sirće, čili, papriku, so, origano i izblendujte sve.

Na kraju dodajte i vodu i ponovo izblendujte.

Sos Čimičuri možete da koristite da marinirate piletinu, teletinu ili da ga dodajte u sendviče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: