Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Usoljena riba»Usoljena finska Baltička haringa

Usoljena finska Baltička haringa

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Usoljena finska Baltička haringa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Votka i vino imaju zajedničkog prijatelja - ovu usoljenu baltičku haringu"

Potrebni sastojci

  • baltička haringa - 1 kg
  • morska so - na 1 kg ribe - 2 šolje soli
  • senf - 1 kašičica
  • kristal šećer - 1 kašika
  • sirće - 1 kašika
  • rum - 1 kašika, beli ili viski
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite ribu i ostavite je 24 sata. Isperite je od soli i napravite sos od preostalih sastojaka.

Odvojite filete od ribica i prelijte ih sosom. Poslužite sa prepečenim kriškama hleba i votkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti