Rižoto ala milaneze

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
17/10/2019
"Tačno kako ga prave tamo - korak po korak i kutlača po kutlača ..."
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bujon - 1 litar, teleći
  • luk - 1/2 glavice
  • mozak - 30 g, teleći
  • maslac - 50 g
  • pirinač - 350 g, arborio
  • vino - 75 ml, crveno
  • šafran - 1/3 kašičice, u prahu
  • biber
  • so
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte bujon. U međuvremenu zagrejte pola maslaca i dodajte u njega sitno isečen luk, teleći mozak.

Zapržite dok luk ne omekša i dodajte pirinač.

Zapržite sastojke nekoliko minuta, nakon toga prelijte vinom, stavite da provri i kuvajte dva minuta.

Dodajte oko 200 ml bujona i kuvajte dok se ne apsorbuje. Nakon toga postepeno didajte i preostali bujon, rastvarajući u jednu od porcija šafran.

Začinite solju i biberom i kad je pirinač gotov sklonite ga s vatre, dodajte preostali maslac i pospite parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar