Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto Milaneze sa piletinom

Rižoto Milaneze sa piletinom

Rižoto Milaneze sa piletinom
Fotografije: stanimira karadjova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Rižoto Milaneze sa piletinom poslužite uz posebno samopouzdanje i ponos"

Potrebni sastojci

  • pirinač arborio - 250 g
  • pileći batak - 1 komad, pečen
  • pileći bujon - 750 ml
  • maslac - 20 g
  • parmezan - 30 g, rendan
  • peršun - 1/2 veze
  • ulje - 50 ml, ili maslinovo ulje
  • šafran
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • crni luk - 1 glavica
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečeni batak od kostiju.

U malo bujona rastvorite šafran i ostavite ga da se tečnost oboji.

U ulju upržite sitno naseckani crni luk i čim omekša dodajte pirinač (nemojte da ga perete previše - samo u jednoj vodi), promešajte i čim postane prozračan, deglazirajte ga vinom i ostavite da se kuva dok vino ne ispari.

Dodajte vreli pileći bujon u nekoliko porcija uz mešanje, dok pirinač za naš ukusni rižoto ne omekša.

Kada pirinač bude gotov, sklonite sa vatre i dodajte rastvoreni šafran, vratite na vatru na kratko, dok pirinač ne upije tečnost.

Skinite sa vatre, dodajte maslac i ponovo promešajte rižoto Milaneze, a nakon toga dodajte sitno narendani parmezan i na kraju pileće meso.

Poslužite rižoto Milaneze sa piletinom posut peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: