Način pripreme
/undefined Uklonite skramu od svinjskog mesa. Istanjite meso i napravite stekove. Napravite poprečne proreze. Posolite i pobiberite.
Napravite smesu za pohovanje - umutite jaja i dodajte origano i so. U drugu posudu narendajte parmezan. Pomešajte sa prezlama. Dodajte beli luk u prahu. U treću posudu stavite brašno za valjanje.
Prvo uvaljajte meso u brašno, pa uklonite višak. Umočite ga u umućena jaja i na kraju u smesu od prezla i parmezana. Pržite šnicle u dobro zagrejanom ulju 3 minuta na svakoj strani, dok ne dobiju zlatnu boju.
Stavite listiće slanine ispržene šnicle, premažite namaz od paradajza i poređajte komadiće mocarele. Stavite šnicle u posudu za pečenje, posipajte preko maslinovo ulje i dodajte origano. Pecite stekove Milaneze u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 7-8 minuta.