Patlidžan sa paradajz sosom i šunkom

17/10/2019
"Koristite kao predjelo, koje će odlično ići uz flašu dobrog hladnog belog vina "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckajte paradajz, posolite i dinstajte ga oko 30 minuta na tihoj vatri.

Ako želite da sos bude gladak, možete da ga pasirate. U međuvremenu operite patlidžan i isecite ga na kriške.

Posolite ga i ostavite da iz sebe izbaci gorčinu. Operite i osušite kriške, nakon toga ih ispržite u zagrejanom maslinovom ulju dok ne omeknu.

Stavite foliju za pečenje u tepsiju i poprskajte maslinovim uljem. Poređajte kriške patlidžana i svaku zalijte paradajz sosom.

Odozgo naređajte šunku, pospite izrendanim kačkavaljem i završite s origanom.

Zapecite dok se kačkavalj ne istopi. Po želji pospite bosiljkom.

Odmah poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar