Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Paprikaš od zrelog pasulja

Paprikaš od zrelog pasulja

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Paprikaš od zrelog pasulja
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
260 min.
Porcije
6
"Drugim rečima - Ukusan pasulj"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • paradajz - 2 supene kašike, paradajz pire
  • brašno - 2 supene kašike, tip 500
  • nana - 1 kašičica, suva
  • čubar - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • kobasica - 300 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 150 g
  • šećer - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 komada, suve, crvene
  • luk - 100 g, crni
  • soda za hleb - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i uveče potopite pasulj u 1 litar hladne vode. Ujutru ga operite i stavite u glinenu posudu i dodajte iseckan luk, šargarepu, suve paprike, paradajz, 20 ml maslinovog ulja, sodu, so, prstohvat šećera i majčinu dušicu.

Napunite vodom koliko da ostane dva prsta razmaka između poklopca, poklopite i kuvajte na 200 stepeni oko 40-50 minuta, nakon toga smanjite na 160 stepeni i kuvajte 3 sata.

Isecite kobasice na komade i pržite ih kratko u preostalom maslinovom ulju, izvadite i u istu masnoću stavite alevu papriku i brašno, promešajte i nakon minut dodajte paradajz pire, pomešano u 20 ml vode i začinite čubrom.

Sve promešajte i kad provri skinite sa vatre.

Izvadite grne iz rerne, skinite poklopac i u njega stavite kobasice i zapršku, promešajte i začinite nanom.

Ponovo stavite u rernu na 180 stepeni još 15 minuta bez poklopca.

Prijatno uz paprikaš od zrelog pasulja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: