Rižoto sa pečurkama i šunkom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
18/10/2019
"Imamo još mnogo toga što želimo da kažemo na temu rižota, ali danas ćemo se više baciti na pokazivanje "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte pirinač u litar i po vode, 50 ml ulja i začinite solju. Skuvajte pečurke 30 minuta u 100 ml vode zajedno sa jednim lovorovim listom i biberom u zrnu, a nakon toga ih ocedite i isecite na sitno. Zapržite sitno isečenu šunku 5 minuta.

U preostalom ulju izdinstajte na minut iseckani beli luk i dodajte pasiran paradajz. Kuvajte ga dok se sos ne zgusne i začinite solju i biberom.

Promešajte pirinač, pečurke i šunku sa isečenim peršunom. Ovom smesom punite veliku kutlaču ili posudu zapremine do 250 ml i okrenite u tanjir. Oko rižota raspodelite sos od paradajza i pospite obilno kačkavaljem ili parmezanom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar