Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Sos od patlidžana

Sos od patlidžana

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Sos od patlidžana2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Molim, molim da se ne meša sa kjopooluom - ovo je sos od patlidžana, koji svaku lazanju čine još ukusnijom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 kg
  • paradajz - 1, 5 kg, iz konzerve ili svež
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 1 glavica, crni
  • so
  • biber
  • ulje - 6 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite patildžan, poređajte ga u podmazanu posudu za pečenje i namažite kašikom ulja. Stavite da se ispeče u zagrejanoj rerni dok ne omekša.

Za to vreme iseckajte luk i zapržite ga u preostalom ulju, a pred kraj prženja dodajte i beli luk. Dodajte konzervisan paradajz, koji treba da se iseče na sitne parčiće, ako su celi. Kuvajte sos dok se ne zgusne.

Dodajte iznutrice patlidžana, koje takođe možete da isečete sitnije. Dodajte i so i biber po ukusu. Dokuvajte sos još desetak minuta.

Ovaj sos od patlidžana je pogodan za različite vrste testenina, lazanja, piletine i ribe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: