Ekonomična čorba sa telećim bujonom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78703
18/10/2019
"Može i da vam miriše na meso, ali ovo je ukusna čorba od povrća i to je "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte šargarepu, krompir i luk u srednje veliku šerpu, dodajte kocku telećeg bujona, pospite biberom, mrvljenim čubrom, začinom za čorbu i solju po ukusu. Dodajte malo maslaca i 1-2 lovorova lista. Dodajte vodu i ostavite da provri oko sat.

Zaprška: umutite jaje, kiselo mleko i brašno u maloj posudi dok se ne dobije gusta smesa. Pomerite šerpu s vatre i postepeno mešajte dok uporedo s tim dodajete zapršku.

Mešajte oko 2-3 minuta. Čorba je spremna za serviranje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar