Afogato - sladoled sa kafom na napuljski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
19/10/2019
"Jednom čitaj recept, deset puta spremi sladoled - postoji li takva poslovica "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sladoled - 800 g, od vanile
  • jogurt - 300 g
  • espreso - 60 ml, skuvan
  • puškote - 6 komada
  • šećer - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Piškote se nalome na polovine. Sladoled se ohladi, pomeša se sa jogurtom, dobro se promeša i vraća se u zamzivač na jedan sat.

Vadi se, ostavlja se 20 minuta na sobnoj temperaturi i prave se lopte, koje se rapsoređuju u 6 posudica ili širokih staklenih čaša sa nogicom.

Espreso se zagreva na laganoj vatri, ali ne da provri. Dodaje se šećer i ostavlja se na ringli dok se šećer potpuno ne rastvori.

Sladoled se preliva vrućim espresom, svaka porcija se ukrašava sa po dve polovine piškota i odmah se servira.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar