Zeleni namaz sa pečenim paprikama i sitnim sirom

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
19/10/2019
"A tokom leti namazi su takvi ... sveži, ukusni, zeleni "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • pečene paprike - 3 komada, velike zelene
  • ulje. 2 supene kašike
  • peršun - 4 - 5 stručka
  • čen belog luka - 5 - 6 komada
  • so - po ukusu
  • sitan sir - 2 supene kašike
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • pesto od bosiljka - 1 supena kašika
  • dekorisanje
  • krekeri - integralni s lanenim semenom
* merne jedinice

Način pripreme

Pečemo zelene paprike na roštilju ili posudi za pečenje paprika.

Kratko dinstamo, ogulimo ih, dobro operemo, očisitmo od semena.

Isečemo na parčiće zajedno sa čenovima belog luka i stavimo ih u secka.

Dodamo ulje, so, sitan sir, grančice peršuna i dva-tri puta ispasiramo.

Otvorimo poklopac, vidimo kakvog je ukusa, ako je potrebno, dodamo malo soli i svežeg limunovog soka.

Na kraju dodajemo pesto od bosiljka /1 supenka kašika/, promešamo i stavimo u činijicu.

Serviramo namaz uz integralne krekere s lanenim semenom.

Mljackaš dok umačeš u zeleni namaz.

Lagano, sveže i korisno!

Recept je improvizacija!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar