Ribnik sa pirinčem i belom ribom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
21/10/2019
"Mnogo recepata za ribnik može da bude nađeno, ali mi biramo ovaj - veoma je uspešan "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • voda - 4 šolje
  • bela riba - 1 kg
  • ulje - 100 ml
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • peršun - 1 kašika, ustinjen
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro pirinač pod tekućom hladnom vodom i skuvamo ga u posoljenoj vodi.

Prelivamo parčiće bele ribe, postavljene u posudu za pečenje, uljem i pečemo u ne mnogo jakoj rerni.

Serviramo gotovu ribu na skuvanom pirinču, posipajući biberom i alevom paprikom i masnoćom, preostalom od pečenja ribe.

Ukrašavamo usitnjenim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar