Terin sa patlidžanom i sirom

Милица ПавловићМилица ПавловићPočetnik
21/10/2019
"Koliko su temperature napolju više, toliko hladnije treba da bude belo vino koje ćete poslužiti uz ovaj terin "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite koru patidžana, isecite ga na tanke trake uz pomoć pekača. Staviti parčiće u hladnu posoljenu vodu kako bi izašao gorak ukus.

Gotove patlidžane isperite i osušite. S obe strane isržite na zagrejanoj masnoći dok se ne dobije zlatasta boja. Šargarepu isecite na kriške i izdinstajte je na masti.

Izgnječite sir, dodajte sitno iseckan beli luk i dve crvene paprike sitno iseckane. Dodajte dimljeni sir, razbijte jaja. Začinite soli, biberom, origanom i majčinom dušicom.

Nauljite dno i okvire odgovarajuće poduže tepsije.

Popunite dno i stranice tepsije patlidžanom, preklapajući ga. Na dnu poređajte sloj šargarepe i druge dve paprike. Pokrijte nadevom. Zagrnite punjene patlidžanom. Oblikujte terin, pritiskajući ga. U zagrejanoj rerni pecite dok se ne dobije zlatksta boja.

Gotovo jelo ostavite da se ohladi i sipajte ga u odgovarajući tanjir, tako što ste ga prethodno odvojili od zidova tepsije uz pomoć silikonske spatule. Terin dekorišite tračicama šargarepe, čeri paradajzom i dimljenim sirom.

Pospite origanom i majčinom dušicom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar