Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Terin»Terin sa patlidžanom i sirom

Terin sa patlidžanom i sirom

Terin sa patlidžanom i sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Koliko su temperature napolju više, toliko hladnije treba da bude belo vino koje ćete poslužiti uz ovaj terin"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 - 4 komada
  • sir - 300 g
  • dimljeni sir - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • mladi luk - 2 stručka
  • paprike - 3 - 4 komada, pečene crvene /mogu i konzervirane/
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • origano
  • majčina dušica
  • ulje
  • biber
  • so
  • čeri paradajz - 3 - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite koru patidžana, isecite ga na tanke trake uz pomoć pekača. Staviti parčiće u hladnu posoljenu vodu kako bi izašao gorak ukus.

Gotove patlidžane isperite i osušite. S obe strane isržite na zagrejanoj masnoći dok se ne dobije zlatasta boja. Šargarepu isecite na kriške i izdinstajte je na masti.

Izgnječite sir, dodajte sitno iseckan beli luk i dve crvene paprike sitno iseckane. Dodajte dimljeni sir, razbijte jaja. Začinite soli, biberom, origanom i majčinom dušicom.

Nauljite dno i okvire odgovarajuće poduže tepsije.

Popunite dno i stranice tepsije patlidžanom, preklapajući ga. Na dnu poređajte sloj šargarepe i druge dve paprike. Pokrijte nadevom. Zagrnite punjene patlidžanom. Oblikujte terin, pritiskajući ga. U zagrejanoj rerni pecite dok se ne dobije zlatksta boja.

Gotovo jelo ostavite da se ohladi i sipajte ga u odgovarajući tanjir, tako što ste ga prethodno odvojili od zidova tepsije uz pomoć silikonske spatule. Terin dekorišite tračicama šargarepe, čeri paradajzom i dimljenim sirom.

Pospite origanom i majčinom dušicom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: