Humus bi tahina

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Humus bi tahina
22/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
"I ako msilite da je lako da napravite hunus - u pravu ste - a ovaj je prosto veličanstven"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 150 g
  • sok od limuna - od 2 komada
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike + još za serviranje
  • kajanska papričica - 1 prstohvat
  • tahini - 150 ml
  • biber
  • peršun - za ukras
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Natopite leblebije u hladnoj vodi i ostavite tokom jedne noći. Ocedite i stavite da provri 10 minuta. Smanjite vatru i kuvajte još 90-120 minuta.

Ocedite. Pasirajte dok se ne dobije gladak pire. Dodajte sok od limuna, beli luk, maslinovo ulje, kajansku papričicu i tahini. Pasirajte ponovo.

Začinite solju i biberom i prebacite u tanjir za serviranje. Pospite sa još maslinovog ulja i kajanske papričice.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: