Grisine sa parmezanom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
22/10/2019
"Za filmske večeri sa prijateljima ili jednostavno ako volite da grickate nešto tokom celog dana "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano33
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Kvasac, šećer, malo brašna i blago zagrejana vodica se zamešaju u kašu. Ostavljaju se na toplom da smesa naraste.

Nakon toga svi sastojci se zamešaju u testo koje se pokriva krpom i ostavlja da naraste. Nakon toga testo se podeli na 4 dela, pri čemu se svaki deo deli na još 10 parčića. Tako ćete ukupno dobiti 40 grisina.

Svaki deo se oblikuje u fitilj dužine oko 25-26 cm. Ređaju se u posude za pečenje postavljene papirom za pečenje. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na oko 190 stepeni bezu ventilatora.

Sjajni za goste i da tek tako grickate nešto, dok gledate televizor ili čitate knjigu ili se opuštate!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar