Način pripreme
/undefined U 100 ml mlake vode pomešamo mrvljeni kvasac sa šećerom i 1 supenom kašikom brašna. Ostavljamo da nadođe 5-10 minuta. Sipamo brašno u pleh i napravimo udubljenje, dodajemo pavlaku, ulje, so, belance, a žumance ostavljamo za premazivanje.
Sipamo preostalu vodu i nadošao kvasac, zamesimo meko testo i ostavljamo na 30-35 minuta da nadođe pokriveno krpom. Testo je jedisntveno i sa njim se veoma lako radi, vazdušasto je i meko. Podelimo ga na jednake loptice veličine krupnije kajsije.
Čašu sa ravnim dnom pritiskamo u sredinu da se napravi otvo i prstoma pritiskamo kadnu da se poravna. Dobijamo nešto kao korpicu i poređamo je na papir za pečenje.
U posudi pomešamo mrvljeni mladi sir, parmezan i rendani kačkavalj. Uzimamo malo od semse i napravimo loptu koju stavljamo u sredinupogačice. Namažemo umućenim žumancem sa 1 supenom kašikom ulja i posipamo sirevima i semenom maka.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 20 minuta, smanjujemo na 160 bez ventilatora na još 5 minuta. Testo je od turskog recepta za pide i predivno je!