Čokoladni krem brule

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
22/10/2019
"Kada je povod specijalan, a gosti su ljubitelji deserata - mi znamo kako da na njih ostavite utisak "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 275 ml
  • vanila - 1 štapić
  • čokolada - 150 g, crna
  • žumanca - 6 komada
  • šećer u prahu - 25 g, braon
  • vanilin šećer - 1 kašika
  • rakija - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte pavlaku zajedno sa štapićem vanile i čim provri sklonite sa vatre i izvadite vanilu.

Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Umutite žumanca sa dve vrste šećera i rakijom dok se ne dobije vazdušasta smesa.

Pomešajte čokoladnu smesu i zagrejte na ringli dok se krem ne zgusne.

Rasporedite ga u šest šolja za espreso i ohladite bar 2 sata.

Još recepata za krem brule: Krem brule sa jagodama, Krem brule sa pavlakom, Čokoladni krem brule, Brule od banane, Krem brule sa cimetom, Ekleri sa krem bruleom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar