Šnicle od vrata u rerni sa lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
22/10/2019
"Meso da je od vrata, a luka - da je malo više - eto to je tajna ukusnih šnicli u rerni "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano106
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • kumin - 2 kašičice
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • maslac - grudva
  • za sos
  • sok od pomorandže - od 1/2 pomorandže + kora
  • senf - 2 kašičice
  • soja sos - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite šnicle i pospite ih solju, biberom i kuminom.

U tiganju istopite maslac sa maslinovim uljem.

Zapecite šnicle od vrata sa obe strane. Poređajte u posudu za pečenje. Pokrijte aluminijumskom folijom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju i zapecite još pola sata.

U tiganju u kome ste zapekli šnicle (koristite masnoću koja je ostala) zapržite luk (isečen na polu mesece) dok ne dobije karamel boju.

Dodajte ostale sastojke za sos, smanjite ringlu i sačekajte, dok se ne zgusne.

Servirajte šnicle od vrata u rerni sa lukom, servirane u tanjiru, a odozgo stavite malo sosa i luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar