Torta sa domaćom korom i narendanom čokoladom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79253
22/10/2019
"Kako da se ne zaljubiš u domaće torte, posebno kada su pokrivene zavidnom količinom rendane čokolade "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 80 g
  • kakao - 2 kašike
  • maslac - 20 g
  • brašno - 70 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • šećerni sirup - 20 ml, sa višnjevačom
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • šećer - 4 kašike
  • vanila - 1 kesica
  • krem - 3 kašike, od skroba, gotov
  • Za ukras
  • čokolada - 100 g, narendana
* merne jedinice

Način pripreme

U istopljeni maslac se dodaje 20 g prosejanog brašna. Preostalo brašno se proseje sa kakaom i praškom za pecivo. Belanca se razdvoje od žumanaca. Belanca se umute u tvrd sneg sa delom šećera i ostavljaju se sa strane.

Žumanca se umute sa preostalim šećerom i dodaje se maslac. Dalje se radi rukom ili drvenom ili plastičnom špatulom. U žumanca se dodaje postepeno iz tri puta brašno i belanca umućena u sneg i meša se dok se ne dobije ujednačena smesa.

Peče se uz ventilator u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Ohlađena kora za tortu se raseče horizontalno na dva dela. Prvi deo se napoji sirupom, maže se kremom, posipa se rendanom čokoladom.

Stavlja se odozgo drugi deo i ponavalja se - sirup, krem, rendana čokolada. Cela torta se namaže preostalim kremom. Ostavlja se na hladnom mestu 12 sati da se stegne. Ukrašava se narendanom čokoladom.

Torta se čuva u frižideru do serviranja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar