Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Gratin»Gratin od krompira sa prazilukom i šargarepom

Gratin od krompira sa prazilukom i šargarepom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78616k965
Gratin od krompira sa prazilukom i šargarepom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
21/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Šta kažete da današnja večera bude jedno brzo i jednostavno zapečeno jelo do krompira?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada (oko 500 g)
  • šargarepa - 2 komada (150 g)
  • krem sir - 100 g, lagani
  • praziluk - 350 g
  • beli luk - 2 čena
  • pavlaka - 200 g, biljna
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • kačkavalj - za posipanje
  • biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očitite i isecite šargarepe, beli luk na sitno, a praziluk - na kolutove. Zagrejte masnoću na slaboj ringli. Začinite solju i biberom i izdinstajte deset minuta.

Krompir oljuštite i usitnite. Stavite u šerpu zajedno sa maslinovim uljem, solju, oraščićem i 200 ml vode. Stavite na ringlu, da omekšaju, ali ne previše.

Pomešajte sve sastojke za gratin od krompira, dodajte biljnu pavlaku i promešajte. Sipajte u posudu za pečenje.

Rasporedite odozgo kačkavalj i krem sir. Pecite jednostavan gratin na 200 stepeni dok ne bude gotov i ne dobije zlatastu preplanulost.

Gratin od krompira sa prazilukom i šargarepom može da bude vaša lagana večera danas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: