Ćuftice od lososa sa maslacem od estragona

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
28/10/2019
"Ko je rekao da ćuftice nisu pogodne za specijalne prilike, nije probao naše ćuftice od lososa "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano31
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte majonez, kečap, sok od limuna, senf, sitno isečena pera luka, so i biber po ukusu. U dobijenu smesu dodajte 160 g prezli i dobro promešajte.

Sameljite file od lososa i rasporedite ga na 4 jednake ćuftice. Pomešajte ih sa smesom od majoneza. Uvaljajte ih i preostale prezle i stavite na sat u frižider.

Zagrejte 50 g maslaca i zapržite ćuftice od lososa sa obe strane, pržeći po pet minuta po strani. Izvadite ih iz tiganja i stavite na toplo.

U masnoću od prženja dodajte vino i sok od limuna. Kada provri, stavite preostali maslac i kuvajte na tihoj vatri 2-3 minuta. Stavite svež estragon, sklonite sa vatre i procedite.

Servirajte ćuftice sa aromatizovanim maslacem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar