Pile sa zelenim maslinama u tažinu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
28/10/2019
"Mađioničar iz arapske kuhinje će vam pomoći da napravite najukusnije pile sa egzotičnom aromom "
Priprema15 min.
Kuvanje95 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Istucajte ili sameljite semenje kima, dodajte đumbir, ras el hanut, šafran i izmrvite temeljno. Dobro očišćeno i osušeno pile se natrlja sa svih strana začinima i zaprži se direktno u tažinu u malo ulja.

Dodaju se krupno isečen luk i štapić cimeta. Sastojci se prže 3-4 minuta, nakon toga se posole, posipaju se isečenim peršunom i doliva se voda do ivice posude.

Kada tečnost provri, ringla se smanjuje na srednji stepen i jelo se disnta oko 60 minuta, pri čemu se okreće s vremena na vreme.

Pile se vadi u tanjir ocedi se i obavija se aluminijumskom folijom, da se ne ohladi. Kora ilimuna se seče na tanke trake i zajedno sa maslinama se stavlja u bujon od kuvanja pileta.

Stavlja se da provi i kuva se 10 minuta. Pile se okreće naopako, ostavlja se da jelo provri i spremno je za serviranje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar