Nemački sladak hleb

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
29/10/2019
"Sa hlebom i solju dočekuju u kod nas, ali u Nemačkoj stvari nisu baš takve - tamo je aktuelan sladak hleb "
Priprema120 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • maslac - 180 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 4 kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mleko se zagreva na ringli sa šećerom i solju. Dodaju se dve trećine maslaca i čim smesa provri, sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi.

Dodaje se kvasac i u porcijama se dodaje brašno. Dodaje se voda i zamesi se testo koje se maže sa malo maslaca i ostavlja se pokriveno da raste jedan sat.

Premesi se još jednom i razvija se u koru debljine pola centimetra. Seče se na kvadrate 5 sa 5 centimetra i svaki kvadrat se potapa u preostali maslac, koji se prethodno rastopi.

Kvadrati se poređaju sa preklapanjem u kalup za kolač i ostavljaju se rastu 30 minuta. Hleb se peče dok ne postane zlatast u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar