Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Bujon»Bujon za trežnjenje

Bujon za trežnjenje

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Bujon za trežnjenje2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Ukupno
5 min.
Porcije
1
"I to će proći - možete da ponavljate ovu mantru kod mamurluka, a možete i da probate neki od naših oprobanih recepata"

Potrebni sastojci

  • paradajz sok - 1 čaša
  • žumance - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • pomarandža - 1 komad, kisela
  • med - 100 g
  • mineralna voda
* merne jedinice

Način pripreme

Na prstenu cara Solomona je pisalo: I to će proći. Tako će proći i praznici Sveti Valentin i Sveti Trufun. Neka razmišljaju oni koji su preterali sa vinom, a mi ćemo misliti o njima. Osim tradicionalnih lekova za mamurluk, kao što su škembe čorba i čorba od kiselog kupusa, postoje i drugi recepti za napitke koji otrežnjuju i pomažu.

1. U čašu paradajz soka dodajte sveže žumance i bez mešanja popijte na prazan stomak;

2. U čašu kiselog soka od pomarandže dodajte 100 g meda, sok od jednog limuna i popijte na prazan stomak u malim gutljajima;

3. Promešajte u čaši sok od jednog limuna i istu količinu alkalne mineralne vode, dodajte led i popijte;

I ipak, najbolje je ako ne preterujete sa visoko oktanskim gorivom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: