Način pripreme
Tradicija nalaže da u prvim satima (danima) posle Nove godine pijuckamo vruću i ljutu škembe čorbu.
Ovo je opcija za sve koji kao ja ne vole škembiće, ali umiru za onim ukusom.
Za nekoliko minuta dobićete čaroban eliksir za dušu.
Možete da koristite i sveže pečurke, u ovom slučaju ja sam koristila marinirane pečurke sunčanice u tegli.
U šerpi sam propržila pečurke sa uljem, može i sa maslacem. Dodala sam brašno i uz neprestano mešanje se dodaje i aleva paprika.
Dosipa se voda i mleko tako što se sve ostavlja da ključa u jednoj savršenoj celini.
Ova lažna škembe čorba začinjena belim lukom, sirćetom i ljutim u društvu lepog toplog hleba i hladnog piva - pa...
Šta čoveku više treba - lažna škembe čorba za trežnjenje sa pečurkama sunčanicama za dušu.