Ražnjić na tatarski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
29/10/2019
"Mi ovde nižemo ražnjić, težak posao, ali posle ćete svi želeti da jedete "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije15
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčije meso - 1 kg, file
  • ulje - 100 ml
  • luk - 150 g
  • dimljeni svinjski file - 300 g
  • slanina - 150 g
  • pirinač - 150 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ovčiji file od žila i sečemo ga na parčiće za šiš - kao tanke kriške.

Spremamo marinadu od ulja, soli, isečenog luka, peršuna i soka od limuna. Držimo meso u njoj bar dva sata.

Nakvasimo ražnjić i počinjemo da nižemo meso, ređajući ga sa parčićima slanine i dimljenim fileom.

Pečemo na roštilju, pri čemu možemo redovno da mažemo meso marinadom.

Serviramo ražnjiće preko pirinča kuvanog u ovčijem bujonu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar