Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Rolnice»Rolati od patlidžana sa tofuom

Rolati od patlidžana sa tofuom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Rolati od patlidžana sa tofuom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
25
"Veooooma ukusan predlog za dve koji ne jedu meso! Mi nismo jedni od njih, ali ćemo definitivno probati ove rolate"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 - 4 komada
  • tofu - 300 g
  • majonez bez jaja - 150 - 200 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane oljuštimo (može i bez) i isečemo na tanke trakice po dužini. Posolimo i sačekamo pola sata da se ocedi gorak sok.

Izmrvimo tofu i pomešamo sa majonezom, iseckanim belim lukom i sitno iseckanim peršunom. Dodajemo so, ali malo, zato što je patlidžan već slan.

Trakice patlidžana operemo vodom i ocedimo. Rernu ugrevamo na 200 stepeni.

U sredinu svake trake stavljamo po malo od nadeva i uvijamo u rolat. Ako su neki malo deblji, i ovdijaju se, možemo učvrstiti čačkalicom za zube, koja se skida kad budu gotovi.

Poređamo u pleh. Paradajz isečemo na polukrug i stavljamo po jedan komad između rolata. Odozgo posipamo lagano i pečemo na 200 stepeni 40-60 minuta.

Kada budu gotovi, vadimo pleh, obilno posipamo peršunom i možemo vratiti ponovo na 5-10 minuta u isključenu rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: