Način pripreme
Patlidžane oljuštimo (može i bez) i isečemo na tanke trakice po dužini. Posolimo i sačekamo pola sata da se ocedi gorak sok.
Izmrvimo tofu i pomešamo sa majonezom, iseckanim belim lukom i sitno iseckanim peršunom. Dodajemo so, ali malo, zato što je patlidžan već slan.
Trakice patlidžana operemo vodom i ocedimo. Rernu ugrevamo na 200 stepeni.
U sredinu svake trake stavljamo po malo od nadeva i uvijamo u rolat. Ako su neki malo deblji, i ovdijaju se, možemo učvrstiti čačkalicom za zube, koja se skida kad budu gotovi.
Poređamo u pleh. Paradajz isečemo na polukrug i stavljamo po jedan komad između rolata. Odozgo posipamo lagano i pečemo na 200 stepeni 40-60 minuta.
Kada budu gotovi, vadimo pleh, obilno posipamo peršunom i možemo vratiti ponovo na 5-10 minuta u isključenu rernu.