Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Rolnice»Punjeni rolati od patlidžana

Punjeni rolati od patlidžana

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Punjeni rolati od patlidžana1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
8
"Za vas biramo samo najbolje, kao ove punjene rolate od patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • pirinač - 60 g
  • mladi luk - 4 komada
  • indijski orah - 3 supene kašike
  • kapar - 2 supene kašike
  • beli luk - 1 čen
  • parmezan - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 1 aupena kašika
  • balsamiko sirće - 2 supene kašike
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • voda - 150 ml
  • belo vino - 150 ml
  • korijander
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžan po dužini na tanke parčiće, ukupno 16 komada. Blanširajte ih u vreloj vodu 5 minuta, nakon toga ih ocedite na ubrusu. Skuvajte pirinač i pomešajte ga sa iseckanim mladim lukom, indijskim orahom, kaprom, parmezanom, jajetom, solju i biberom. Sve dobro pomešajte.

Svaki rolat se puni nadevom i pažljivo uvija, i učvrsti čačkalicom za zube. Poređajte rolate u pleh i namažite svaki maslinovim uljem. Pomešajte sirće, paradajz pire i vodu i sipajte preko rolata.

Pecite oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Prebacite rolate u tanjir. Dodajte vino u soseve u šerpi, ugrejte i neka vri 2-3 minuta. Servirajte rolate prelivene sosom i posute korijanderom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: