Pire od karfiola

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
17/02/2020
"A ćuftice tajno uzdišu i sanjaju bar ovaj put da budu servirane sa pireom od karfiola "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano418
  • Pregledi tokom meseca51
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Pire

Način pripreme

Karfiol se podeli na ružice i isecka se ili samelje u blenderu.

Krompir se oljušti i iseče na male kocke od maksimum 1 cm.

Praziluk se seče na tanke kolutove. Dobro je da se koristi samo beli deo, zato ako je vam je struk manji, koristite beli deo od dva struka praziluka.

Povrće se preliva svežim mlekom, dodaje se so i maslac i kuvaju se uz često mešanje 30 minuta.

Kada je gotovo dodaje se muskatni oraščić u prahu i pasira se u gladak pire od karfiola.

Pire od karfiola je idealno za predjelo ili kao garnirung za meso divljači.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar