Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pire»Ukusan pire od karfiola

Ukusan pire od karfiola

ažurirano:
Ukusan pire od karfiola
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
1
"Vidi ti to - ko bi rekao da se od običnog karfiola može pripremiti aromatično i ukusno pire"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 šolja od 250 g
  • krem sir - 60 g
  • so - po ukusu
  • biber - sveže samleven
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • mirođija - 2 struka
  • mladi luk - 4 pera
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj pire je odlična zamena za krompir pire. Bogat je vitaminom C, K, B, sa visokim sadržajem vlakana i najvažnije - malo kalorija. Priprema se brzo i mnogo je ukusno.

Karfiol na ružice skuvamo u posoljenoj vodi 8-10 minuta nakon što provri. Izvadimo i ocedimo dobro.

Stavljamo u secka ili visoku posudu za štapni mikser, ja sam koristila secka. Dodajemo krem sir, isečen na komade, so, biber i kašiku maslinovog ulja.

Zatvaramo posudu i meljemo pulsirajući nekoliko puta. Probamo po ukusu, ako je potrebno dodajemo so ili biber.

Dobijamo glatku homogenu smesu, sipamo je u tanjir. Posipamo sitno iseckanom mirođijom, može i peršun i pera mladog luka.

Prelivamo sa malo maslinovog ulja i možemo jesti ukusan pire od karfiola.

Možete pasirati i štapnim mikserom, ko kako proceni! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: