Bakino ukusno prženo jelo sa povrćem

01/11/2019
"Ako se oblizujete pre nego što ste ušli u kuhinju, znači da se priprema bakino ukusno jelo sa povrćem "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca82
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 5 - 6 komada, srednji
  • paprike - 10 komada, boja nije važna (crvene, zelene ili šarene)
  • paradajz - 5 - 6 srednjih
  • šargarepa - 3 komada
  • ljute paprike - 1 - 2 komada, po želji
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 4 - 5 čenova (može i više ili manje - po ukusu)
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje, više
  • peršun - pola veze, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan i paprike ispečemo i oljuštimo. Paprike sečemo na duge trakice, patlidžan takođe.

Luk i beli luk sečemo na tanke kriške, šargarepu na tanke trakice.

Ljute paprike takođe isečemo. Paradajz oljuštimo i sečemo na krugove.

Ugrevamo ulje (sve pržimo na tihoj-umerenoj vatri) i prvo pržimo luk, beli luk, šargarepu i ljute paprike dok ne omekšaju.

Dodajemo i paradajz. Pržimo dok voda ne ispari. Stavljamo paprike i kad se proprže na kraju stavljamo patlidžan.

Posolimo po ukusu i sve pržimo dok ne ostane na masti. Na kraju posipamo isečenim peršunom.

Jelo možete jesti odmah ili ga možete staviti u tegle.

Ako su tegle za zimniciu, napunite ih, zatvorite i sterilizujte 15-20 minuta.

Ako ćete konzumirati tegle odmah, napunite dok je još toplo jelo i zatvorite tegle, nakon što se ohladi stavite u frižider, tako traje oko dve nedelje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar