Džem od bundeve sa mandarinama

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
01/11/2019
"Ne možemo da zadržimo toplo letnje sunce tokom cele godine, ali možemo da napravimo džem od bundeve sa mandarinama, a to je skoro kao da stavljamo leto u teglu "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano111
  • Pregledi tokom meseca110
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg, oljuštena
  • mandarine - 500 g
  • limun - 4 komada
  • đumbir - 4 cm, koren
  • smeđi šećer - 1 kg
  • kardamon - 1 prstohvat, semenke
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kora limuna se narenda, sok se iscedi. Budneva se seče na kocke. Dodaje se đumbir isečen na sitno, narendana kora limuina od jednog limuna i 250 g šećera. Poklapa se poklopcem i ostavlja se 8 sati.

Mandarine se spuštaju u šerpu sa dva litra vode, ne ljušte se. Stavlja se da provri i kuva se sat na laganoj vatri. Ohlade se, vade se iz vode, seku se na parčiće i semenke i kora se odstranjuje.

Voda od kuvanja se sačuva. U njoj se kuva preostala kora limuna. Kuva se deset minuta na laganoj vatri. Procedi se i preliva se u čistu šerpu.

Dodaje se sok od limuna, mandarine i bundeva. Stavlja se da provri, dodaje se kardamon i smesa se kuva na laganoj vatri 30 minuta. U tu smesu se dodaje preostali šećer i džem se kuva dok se ne zgusne.

Dodaje se maslac i gotov džem se preliva u čiste suve tegle koje se odmah zatvaraju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar