Način pripreme
1. Ogulite krompir i isecite ga na tanke kolutove.
Njima prekrijte dno tepsije, koju ste prethodno nauljili. Poželjno je da budu u jednom sloju ili da se na mestima preklapaju.
2. Krompir posolite i pouljite i na njega posložite sloj sitno iseckanog karfiola - samo cvetove, bez tvrdog korenja. Ponovo posolite i naprskajte maslinovim uljem.
3. Povrće zalijte sa 2 kafene kašičice vode i zapecite u rerni oko 15 minuta na umerenoj temperaturi.
4. Izvadite tepsiju i na polu-mekani karfiol izrendajte dve vrste sira. Ako je beli sir slaniji, možete da smanjite njegovu količinu, ako je pak neslaniji, stavite ga više.
5. Zalijte sa jajima umućenim s pavlakom i pospite narendanim kačkavaljem ili drugom vrstom mekog sira kao što je emental ili grijer. Sloj kačkavalja ponovo je prema ukusu - vi izaberite da li će biti tanji i hrskav ili deblji i sipkast.
6. Ponovo ubacite u rernu na još 15-20 minuta ili dok se ne dobije lepa zlatkasta korica. Poslužite ovaj ukusni gratin dok je topao.
Prijatno!
Komentari