Način pripreme
/undefined 1. Oljuštite i isecite na krugove krompir (5 mm debljine). Poređajte ih u jednom sloju u posudu za pečenje namazanu maslinovim uljem, mogu i blago da se preklope.
2. Pospite solju, biberom i sa još malo maslinovog ulja i sipecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 190-200 stepeni. Ne treba da se prepeku previše i da mnogo preplanu.
3. Za to vreme skuvajte karfiol u posoljenoj vodi na kratko, da ostane al dente. Ocedite i ostavite da se prohladi, a možete da prelijete hladnom vodom, da zaustavite proces kuvanja.
4. Poređajte karfiol oko zidova posude preko kromira, a u centar rasporedite paradajz poput lepeze, isečen na tanke krugove. Pospite sa još maslinovog ulja i gurnite u rernu, zagrejanu na 200 stepeni 15 minuta.
5. Za preliv umutite jaja sa dva prstohvata soli i stavite pavlaku, šarenu so, još biber po želji i sok od limuna.
Promešajte u homogenu smesu i prelijte jelo. Vratite u rernu na još 5-6 minuta ili dok ne počne da hvata boju.
Na kraju pospite gratin narendanim kačkavaljem ili ementalerom i zapecite kratko.
Po želji pospite svežim peršunom.
Prijatno!