Gratin sa karfiolom i sirom

01/11/2019
"Svaka glavica karfiola tajno mašta da bude spremljena upravo za ovaj sočni gratin "
Priprema18 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno53 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano994
  • Pregledi tokom meseca986
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Ogulite krompir i isecite ga na tanke kolutove.

Njima prekrijte dno tepsije, koju ste prethodno nauljili. Poželjno je da budu u jednom sloju ili da se na mestima preklapaju.

2. Krompir posolite i pouljite i na njega posložite sloj sitno iseckanog karfiola - samo cvetove, bez tvrdog korenja. Ponovo posolite i naprskajte maslinovim uljem.

3. Povrće zalijte sa 2 kafene kašičice vode i zapecite u rerni oko 15 minuta na umerenoj temperaturi.

4. Izvadite tepsiju i na polu-mekani karfiol izrendajte dve vrste sira. Ako je beli sir slaniji, možete da smanjite njegovu količinu, ako je pak neslaniji, stavite ga više.

5. Zalijte sa jajima umućenim s pavlakom i pospite narendanim kačkavaljem ili drugom vrstom mekog sira kao što je emental ili grijer. Sloj kačkavalja ponovo je prema ukusu - vi izaberite da li će biti tanji i hrskav ili deblji i sipkast.

6. Ponovo ubacite u rernu na još 15-20 minuta ili dok se ne dobije lepa zlatkasta korica. Poslužite ovaj ukusni gratin dok je topao.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar