Ovaj recept su komentarisali

Anonimni
Anonimni
Anonimni
Dobar je recept. Ja ga spremam ovako: iskidam ksrfiol ma cvetice i obarim u slanoj vodi sa malo sirceta lovorom i zrncima bibera. Kuvano prohladim i isecem cvetice karfiola sa drscicama na tanke sniteve. Pomastim serpu i pospem mrvicama pa redjam snitice karfiola po kojima pospem izmrvljeni beli sir. I tako redom red karfiola red sira. Zadnji red treba da bude karfiol. Umutim dobro gusto umutim jaja dodam kiselu pavlaku casu mleka malo kajmaka ili krem sira i zalijem karfiol . Nesolim xbog slanosti vrhu narendam kackavalj. Ili ovako isto: na mini sitno iskidam obaremi karfiol sav pa u smedu sa jajims i mlekom i kajmakom dodam kasiku- dve rastopljrne masti dodam izmrvljen beli sir dobro izmesam kasikom varjacom pa kutlacom nalivam celu masu karfiola u serpi. Stavim da odstoji 5-7 minuta pa ubacim u rernu pospem rrndanim kackavaljem. Isto se prvi recept moze praviti i sa sitno seckanom sunkom, manje slanom prsutom ili sa piletinom seckanom ili mlrvenom kao i sa curetinom ili mlevenom svinjetinom ili junetinom. Drugi recept sa kidanim cveticima se moze praviti sa na sitne mini-mini kockice isecenom sunkom prsutom piletinom ili curetinom pilecim ili curecim mesom secenim na sitne kockice prethodno blago proprzene na ulju. Preliv je od jaja i pavlake moze se dodati malo kajmaka ili krem sir. Takodje se moze kombinovati kockice sunke ili parizera i beli mrvljeni gruda kao prethodno.
16.06.2023 00:49