Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Sladak hleb»Švajcarska slatka pogača

Švajcarska slatka pogača

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Švajcarska slatka pogača1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
1
"Kod nas dočekujemo pogaču sa solju, ali kod švajcaraca je drugačije"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 šolje
  • kvasac - 15 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 1 kašika, istopljen
  • šećer - 120 g
  • jaja - 3 komada
  • belo vino - 1 šolja
  • maslac - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i kašika šećera se rastvaraju u malo mlake vode ili mleku.

Dodaju se u brašno zajedno sa omekšalim maslacem i toplim mlekom. Zamesi se testo i ostavlja se na toplom da naraste.

Nakon toga jaja se mute sa preostalim šećerom i vinom i dodaju se u testo.

Nakon što drugi put naraste testo se sipa u visoku posudu za pečenje ili kalup, namazan maslacem, i peče se 20 minuta u jakoj rerni.

Pogača se vadi, posipa se sitnim šećerom i maslacem, isečenim na parčiće, i dopeče se u umernoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: